Hírek

 

Tisztelt Kartársak!

Az E-perrel kapcsolatos fontos információként tisztelettel tájékoztatok mindenkit, hogy 2016. január 01-től indult ügyekben a jogi képviselővel eljáró fél részéről a polgári perekben és ott ahol a törvény más eljárások vonatkozásában is előírja a jogi képviselő minden beadványt, okiratot és bizonyítékot kizárólag elektronikusan és elektronikus aláírással ellátva nyújthatja be a bíróságra.

A Magyar Országgyűlés ugyan még nem döntött T/6980. sz. tv. javaslatról, de az OBH 2015. november 13-i átiratában rendelkezik arról, hogy az elektronikus eljárás a fenti időponttól kötelező.

A jelenlegi állás szerint az ügyvédek számára csak az ügyfélkapun keresztül tud az eljárás bonyolódni.

Tájékoztatok mindenkit, hogy az OBH honlapján a nyomtatványok letölthetők,(jelenleg 26 féle nyomtatvány közül kell majd választani) és az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email-en lehet a felmerülő kérdéseket előterjeszteni.

Azok a kollegák, akik 2016. január 01-től nem rendelkeznek internet kapcsolattal, ügyfélkapuval és elektronikus aláírással azok peres képviseletet nem tudnak ellátni.

Bármilyen jellegű változásról haladéktalanul tájékoztatással leszek.

 

 

Dr. Kertész József elnök