Hírek

Tisztelt Kollegák!

 

1.      A  1/2020. (III. 17.) MÜK elnöki határozata alapján a Magyar Ügyvédi Kamara honlapján a területi ügyvédi kamarai hatósági ügyek intézéséhez ügysegédet, kérelem- és bejelentésmintákat és más hasznos információkat (például díjbeszedési számlaszámokat) tettünk közzé, amelyek itt érhetőek el: https://www.mük.hu/ugyseged

Terveink szerint a nyomtatványok körét a jövőben bővíteni fogjuk.

2. Mivel visszatérő és rendkívül aktuális kérdés a távazonosítás és a távelőttemezés (távellenjegyzés), ráadásul bizonyos kérdésekben az ellenjegyzési tájékoztató már nem teljesen naprakész, ezért

egy tájékoztatót olvashatnak erről a MÜK honlapján: https://www.mük.hu/tavazonositas. A legfontosabb üzenet, hogy a távazonosítás olyan ügyfél esetén is lehetséges, akivel még sohasem találkoztunk. Az ellenjegyzési tájékoztató felülvizsgálatát megkezdtük.

3. A https://www.mük.hu/hirek-aktualitasok címen pedig folyamatosan közzétesszük a veszélyhelyzettel kapcsolatos legfrissebb információkat, döntéseket.

A fentiekkel kapcsolatban bármilyen észrevételt, javaslatot (ideértve a hibák jelzését is) szívesen látunk akár ezen, akár a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.

 

Tisztelettel: dr. Kertész József elnök

 

Melléklet