Hírek

Stavaru Cristian

román nyelvű jogi szakfordító és tolmács

Székhely: 5700 Gyula, Temető u. 9/B.

 

Szegedi Ügyvédi Kamara

Szeged

Gutenberg u. 4

6722

 

Dr. Török Béla

Szegedi Ügyvédi Kamara Elnöke

részére

Tisztelt Elnök Úr!

Engedje meg, hogy tisztelettel bemutatkozzam, Stavaru Cristian vagyok, román nyelvű jogi szakfordító és tolmács. Az évek során megszerzett széleskörű tapasztalattal rendelkezem szakfordítás és tolmácsolás területen, és ezúton szeretném felajánlani szolgáltatásaimat a Szegedi Ügyvédi Kamaránál regisztrált ügyvédek részére.

Több, mint 20 éve végzek szakfordítói és tolmács tevékenységet, döntően jogi szakterületen, bírósági, ügyészségi, rendőrségi és egyéb hatósági eljárásokban közreműködve. Emellett több mint 13 évig tisztviselőként dolgoztam Románia Gyulai Főkonzulátusán, amely során széleskörű tapasztalatokat szereztem a külföldi állampolgárokat érintő jogi ügyekben, részt vettem letartóztatásokban, kiadatásokban és több ezer külföldi állampolgár kihallgatásán. Mindezek a tapasztalatok lehetővé tették számomra, hogy megismerjem és hatékonyan támogassam a különböző jogi eljárásokat. Aktívan részt vettem határokon átnyúló együttműködésekben komplex jogi ügyekben, például nemzetközi emberkereskedelemmel/embercsempészettel kapcsolatos esetekben, szoros együttműködésben különböző államok hatóságaival.

Rendelkezem a Nagyváradi Tudományegyetem Jogi Karának büntetőjog és büntetőeljárás mesterképzésén szerzett diplomával, amely szintén elősegítette a jogi szakfordítói és tolmácsolási követelményeknek való megfelelést. 

2006 óta vezetem a PROEUROPA Fordító és Tolmács Irodát Gyulán, több mint 40 nyelven nyújtva jogi szakfordítási szolgáltatásokat. A személyesen végzett román nyelvű tolmácsolási és fordítási tevékenységemen kívül az irodám számos más nyelvű szakképzett tolmáccsal és fordítóval áll munkakapcsolatban, így az idegen nyelvek széles körére nézve vállalom tolmácsolási és fordítási szolgáltatások nyújtását. Az irodám ügyfelei közé tartozik Gyula Város Önkormányzata, Magyarországi Magyar-Román Kereskedelmi- és Iparkamara, a Gyulai Törvényszék, a Debreceni Törvényszék, a Kecskeméti Törvényszék, a Szolnoki Törvényszék és ezen törvényszékek illetékességi területén működő járásbíróságok, Magyarország Igazságügyi Minisztériuma, Közlekedési Hatósága, Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, Nemzeti Adó- és Vámhivatal, Románia Budapesti Nagykövetsége, a Románia Gyulai Főkonzulátusa, a Románia Szegedi Főkonzulátusa, Szegedi Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ – Transzplantációs Osztály, valamint ügyvédi irodák, közjegyzői irodák, ingatlanközvetítő irodák, magáncégek- és vállalatok.

Mellékelten csatolom önéletrajzomat is annak érdekében, hogy részletesebb képet nyújtsak tapasztalataimról és kompetenciáimról azzal a tiszteletteljes kéréssel, hogy jelen megkeresést, illetve a csatolt önéletrajzomat szíveskedjenek továbbítani az ügyvédi kamaránál regisztrált ügyvédek és ügyvédi irodák részére.

Bízva abban, hogy a jövőben igénybe fogják venni román-magyar nyelvű jogi szakfordítási- és tolmácsolási szolgáltatásaimat, az adataim, illetve elérhetőségeim a következők: Stavaru Cristian e.v., 5700 Gyula, Temető u. 9/B, adószám: 64576325-1-24, bankszámla szám: 11733027-20047854, telefon: +36703652889, e-mail: stavaru.cristian@gmail.comEz az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. .

Gyula, 2024.09.17.

Különös tisztelettel, 

Stavaru Cristian

magyar – román jogi szakfordító és tolmács

CRISTIAN STĂVARU

Managing Partner

 

Hungarian-Romanian-English 

translator and interpreter for the 

EU justice system 

authorised by the 

Ministry of Justice of Romania 

H- 5700 Gyula, Béke sgt. 2.

+36 70 365 2889

+40 722 608 093

 

Proud member of: