Hírek

Kedves Kollégák!

A MÜK ITB (Informatikai Tanácsadó Bizottság) vezetőjeként tájékoztatlak benneteket, hogy a bizottság 2023. július 18-án személyes egyeztetést folytatott az IM-ben, ahol is egy hosszú beszélgetés során előadtuk és megvitattuk a Ctv. 36. § (2) bekezdésének 2023. augusztus 1-től hatályos új szövegével (és főleg a módosítás indokolásával) kapcsolatos szakmai érveket és ellenérveket.

Az IM mai napon érkezett írásbeli válasza alapján sikerült egy két hónapos átmeneti időszakot elérni, azaz a céginformációs szolgálat 2023. augusztus 1. és szeptember 30. között be fogja fogadni azokat a kérelmeket is, ahol is a benyújtó jogi képviselő az elektronikus akta egészét (tehát egyszer) írta alá, és azokat, az új szabályozás szerinti kérelmeket is, ahol a jogi képviselő minden egyes, elektronikus formába történő átalakítást igénylő mellékletet (jegyzőkönyv, létesítő okirat, aláírásminta stb.) is ellátott minősített aláírásával.

Az IM kifejezte azt is, hogy az átmeneti időszakban és azon túl is folyamatosan egyeztet a MÜK ITB-vel és az ügyvédséggel annak érdekében, hogy a technikai részletszabályok egyértelműek és az általunk felvetett egyéb módosítási javaslatok a tapasztalatok alapján esetlegesen beépíthetőek legyenek a cégeljárás folyamatába.

Az első (technikai jellegű) egyeztetésre a cégszolgálattal már csütörtökön (július 27.) sor fog kerülni, de a jövőbeni fejleményekről is folyamatosan be fogunk számolni.