Hírek

A Patent Jogvédő Egyesület egy alkalomból álló ingyenes képzést hirdet ügyvédek, ügyvédjelöltek, jogászok, joghallgatók számára a párkapcsolati erőszak áldozatainak hatékony jogi képviselete tárgyában. A képzés 2023. szeptember 29-én 10:30-14:30-ig a szegedi IH Rendezvényközpontban kerül megrendezésre.

Az elméleti és gyakorlati elemeket egyaránt tartalmazó képzés célja, hogy az itt elsajátított tudásanyag, illetve készségek segítségével a jogi képviselők az áldozatok valóságos helyzetére reflektáló, érzékeny, empatikus módon tudják ügyfeleiket támogatni a különböző peres és nemperes eljárásokban, pótolva az egyetemi- és szakképzés hiányosságait e téren.

A Patent jogvédő szervezet az országban egyedüliként 16 éve látja el a családon belüli erőszak áldozatainak jogi képviseletét. A felgyűlt tapasztalatunk, valamint a külföldi jó gyakorlatok egyaránt alátámasztják a párkapcsolati erőszakkal érintett ügyek eltérő kezelési módjának szükségességét.

képzési tematika magában foglalja

  • a családon belüli erőszak természetrajzának ismertetését,
  • az ezzel kapcsolatos tévhitek tisztázását,
  • a párkapcsolati erőszak áldozatok képviseletének különleges szabályai és az anyagi kompenzáció lehetőségeinek bemutatását, valamint a releváns joganyagba való betekintést.

A képzésen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztrációs űrlap az alábbi linken érhető el:

https://forms.gle/QknZgXKMkEd7GSkk9

Jelentkezés határideje: 2023. szeptember 25. (hétfő)

További információ az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen vagy az alábbi telefonszámon kérhető: 

dr. Gelencsér Dóra: +36 70 631 23 10

A képzés a WAVE projektje keretében valósul meg.

Kérem, hogy amennyiben lehetősége nyílik, hirdesse meg ingyenes képzésünket az Önöknél bejegyzett ügyvédek részére.

 

Köszönettel és üdvözlettel: 

dr. Gelencsér Dóra

PATENT Egyesület