Hírek

 

Tisztelt Kartársak!

 

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésével megtárgyaltuk az ügyvédi kirendelésekkel kapcsolatos napi problémákat és arra az elhatározásra jutottunk, hogy közösen megpróbáljuk a kirendelés rendszerét humánussá, igazságossá tenni. Ezzel kapcsolatosan elengedhetetlenül szükséges, hogy a kollégák a nap 24 órájában – hétvégeken és ünnepnapokon is – a kirendelő hatóság rendelkezésére álljanak.

 

Problémaként merült föl, hogy a kirendelő hatóság éjszaka, hétvégeken és ünnepnapokon a megadott elérhetőségen kereste a kamara által rendelkezésre bocsátott névsorból a soron következő ügyvédet, aki vagy nem volt elérhető vagy különböző kifogásokkal hárította el a megkeresést.

 

A fentiek előrebocsátását követően tisztelettel kérem azokat a kollégákat, akik éjszaka, hétvégeken, és ünnepnapokon a nap 24 órájában kirendelést vállalnak, jelen elektronikus felhívást követő 8 napon belül a Szegedi Ügyvédi Kamarába jelentse be, hogy a kirendelt védői névsorban szerepelhet és a kirendelő hatóság felkérésének megfelelően, az adott büntetőügyben személyesen vagy jelöltje útján részt vesz.

 

Kérem a fentiek szíves tudomásulvételét.

 

Tisztelettel:

 

Dr. Kertész József

elnök