Hírek

Tisztelt Ügyfelünk!

 

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy a Zala Vármegyei Kormányhivatal, Foglalkoztatási, Foglalkozástatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztálya 2023. szeptember - október hónapban valamennyi Zala Vármegyei adóalany cégkapujára tájékoztatót küldött. (Mellékeljük a tájékoztató, a munkaerő igénybejelentő lappal együtt.)

 

A tájékoztató többek közt az alábbiakat tartalmazza:

„Amennyiben Ön bármilyen nyomtatott vagy elektronikus felületen, illetve hirdetés nélkül munkavállalót keres, kérem igényét - a jogszabályi kötelezettségének is eleget téve - Hivatalunkhoz is benyújtani szíveskedjen, ezzel megkönnyítve az álláskeresők tájékozódását a betölthető álláslehetőségekről…”

 

A hivatkozott jogszabályi kötelezettséget a foglalkoztatást elősegítő szolgáltatásokról és támogatásokról szóló 100/2021. (II. 27.) Kormányrendelet 9. § (1) bekezdése fogalmazza meg, a következő módon: „…A nem természetes személy foglalkoztató köteles a munkaerőigényt elektronikus úton az állami foglalkoztatási szerv e célból létrehozott elektronikus felületén bejelenteni az állami foglalkoztatási szerv részére…..”

 

Javasoljuk, hogy bejelentési kötelezettségét a tájékoztatóban leírt módok valamelyikével tegye meg, az adminisztráció csökkentése érdekében előnyben részesíthető a tájékoztatóban megadott valamelyik telefonszámon történő bejelentés.   

 

Üdvözlettel:

J and J Könyvvizsgáló, Adószakértő Kft.

8900 Zalaegerszeg, Várkör u. 9.

 

Melléklet_1 | Melléklet_2