Ügyvédi továbbképzés

Tisztelt Kolleganők, Tisztelt Kollegák!

 

A jelenleg hatályos Ügyvédi tevékenységet folytatók továbbképzési kötelezettségéről rendelkező 18/2018. (XI.26.) MÜK szabályzata alapján 2020.01.01. napjától kezdődően 5 év alatt kötelező továbbképzésen kell részt venni az arra kötelezetteknek.

A továbbképzési időszak alatt 80 kreditpontot kell szerezni.

A Magyar Ügyvédi Kamara 2019.09.01.-2019.12.31-e közötti időszakra lehetőséget biztosított arra, hogy a területi kamarák továbbképzést szervezzenek és a képzéseken kreditpontot lehet szerezni az előbb említett időszakra.

A Szegedi Ügyvédi Kamara ebben az évben 2 továbbképzést szervezett meg. A továbbképzéseken a megfelelő jelenlét igazolásával 3-3 kreditpont szerezhető meg.

 

A továbbképzések az alábbiak:

 

I.  2019. november 29.  /péntek/ reggel 9 óra  dr. Komáromi Zoltán előadása  

Helyszín: Csongrád Megyei Iparkamara nagytermében. /Szeged, Párizsi krt. 8-12./

             Az előadás címe:   A Ptk. felelősségi rendszere.   A  szerződés biztosítékai

 

II. 2019. december 13. péntek, reggel 9 óra, dr. Lakatos Péter előadása

Az előadás címe: Sajtóperek, személyiségi jog

A 2019. december 13. napjára meghirdetett előadás az Agorában lesz megtartva , 9 órai kezdettel. /Szeged,Kálvária sgt. 23/.   

 

Kérem, hogy az arra kötelezettek az előadásokon szíveskedjenek megjelenni, hogy a szerezhető kreditpontokat már az 5 éves továbbképzési időszakba beleszámíthassuk.

 

Természetesen az oktatáson való részvételért és a regisztrálásért díjat fizetniük nem kell, ennek költségét a kamara viseli.

Tisztelettel:

Dr. Török Béla  elnökhelyettes